Oncologie fysiotherapie in Houten en omgeving door Fysiotherapiepraktijk Hofspoor

Oncologie fysiotherapie richt zich op het behandelen van mensen met kanker. Met name op de gevolgen van de ziekte zelf en van de medische behandelingen. Bijvoorbeeld lymfoedeem, lichamelijke problemen ten gevolge van de operaties, schade aan het bewegingsapparaat, hart en longen ten gevolge van bestraling en/of chemotherapie.

Oncologie fysiotherapie richt zich daarnaast op algemene klachten, zoals moeheid, problemen met de uitvoering van de dagelijkse bezigheden of verminderde belastbaarheid. Deze algemene klachten hebben vaak een fysieke (lichamelijke) en mentale (psychische) oorzaak, die elkaar beïnvloeden.

Neem contact op voor meer informatie

Intake en onderzoek

Naast een individueel oefenprogramma bieden we ook een groepsprogramma aan voor oncologiepatiënten.

Het eerste individuele contact is een intake waarin we uw medische achtergrond in kaart brengen en naar uw huidige klachten en symptomen kijken. We zoeken samen met u of er beperkingen of klachten zijn die de training kunnen bemoeilijken. Ook vindt er lichamelijk onderzoek plaats en wordt het beginniveau van uw conditie bepaald. Samen met u worden de trainingsdoelen vastgesteld. We willen het bewegen voor u plezierig en verantwoord maken.

 

Bij Fysiotherapiepraktijk Hofspoor is Jenny van Binsbergen werkzaam als oncologiefysiotherpeut.

Training

Het programma bestaat uit:

  • opbouw van conditie en belastbaarheid.
  • Oefenen van specifieke gewrichten, bewegingen en/of spieren en
  • het verbeteren van spierkracht en coördinatie.

Op lange termijn

Van veel medische behandelingen is bekend wat de effecten kunnen zijn op de lange termijn. Deze langetermijneffecten kunnen soms jaren later pas optreden. Veel langetermijneffecten hebben hun uitwerking op het bewegingsapparaat. Het is daarbij altijd van belang om te vertellen dat u ooit behandeld bent voor kanker als u jaren later met klachten naar de fysiotherapeut gaat. Fysieke training is belangrijk voor een optimaal herstel bij of na kanker.

Hoe wordt oncologie fysiotherapie vergoed?

De vergoeding vanuit de zorgverzekering is sterk afhankelijk van uw oncologische aandoening en de therapie die u hiervoor hebt gehad.

Hebt u bestralingen ondergaan? Dan valt de behandeling veelal onder de chronische vergoeding fysiotherapie. Dat wil zeggen dat u de eerste 20 behandelingen uit uw aanvullende verzekering vergoed krijgt en vervolgens wordt het vergoed vanuit de basisverzekering.

Als u geen recht hebt op vergoeding vanuit de basisverzekering dan wordt fysiotherapie vergoed uit uw aanvullende verzekering fysiotherapie. Mocht u geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebben dan zijn de kosten voor eigen rekening. 

Wilt u exact weten hoe u fysiotherapie vergoed kunt krijgen? Neem dan contact met ons op, dan kunnen wij dit samen met u uitzoeken!

Fysieke training doet meer

“Het heeft me erg geholpen tijdens de kuren om mijn conditie op peil te houden, ik wilde met de groep mee blijven trainen, anders was ik thuis gaan zitten.”

 

“Het kunnen praten met mensen die het ook meemaken of meegemaakt hebben, heeft me erg geholpen.”

 

“Ik werd gemotiveerd om mijn conditie op peil te houden.”

 

“Omdat het gewoon ook gezellig is!”

Uw conditie op peil houden tijdens uw behandelingen? Maak dan een afspraak met Fysiotherapiepraktijk Hofspoor via 030-6342807 

Neem contact met ons op