Psychosomatische fysiotherapie bij Fysiotherapiepraktijk Hofspoor in Houten

De psychosomatisch werkende fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spannings- en stressgerelateerde klachten, onvoldoende verklaarbare pijn en vermoeidheids- en stemmingsklachten. Dit worden psychosomatische klachten genoemd. De mens is een geheel van lichaam, gedachten, gedrag en gevoelens. Lichamelijke klachten kunnen, naast een lichamelijke oorzaak, ook beïnvloed worden door psychologische en sociale aspecten.

Contact opnemen

Hoe uiten spanningsklachten zich lichamelijk?

Spanningsklachten kunnen zich uiten in extreme vermoeidheid, moeite hebben zich te ontspannen, prikkelbaarheid, spier- en gewrichtsklachten vaak in nek en rug, hoofdpijn,  of onverklaarbare maag-, darm- of benauwdheidsklachten.

Hoe uiten psychische klachten zich?

De psychische klachten kunnen zich uiten in slecht of te veel slapen, in angstig en onzeker zijn, moeite hebben met concentratie, somber zijn en te veel piekeren, niet meer kunnen genieten en ontspannen zijn, de neiging hebben om moeilijke situaties te vermijden, overmatig eten, roken, alcohol- en koffiegebruik.

Hoe komt u weer in balans?

Allereerst zullen er een gesprek en een onderzoek plaatsvinden om u en uw klachten te begrijpen. Dit intakegesprek is dan zowel op de lichamelijke als op de psychische klachten gericht. Er wordt gekeken en beoordeeld of er een relatie tussen beide bestaat. Afhankelijk van uw hulpvraag, het gesprek en het onderzoek, worden de doelen bepaald en wordt een therapieplan opgesteld. Uw eigen inbreng in het herstelproces is van essentieel belang. De fysiotherapeut zal, samen met u, zoeken naar een behandelvorm die bij u en bij uw klachtenbeeld aansluit.

Onze psychosomatisch fysiotherapeut

Merel Bosma verzorgt de Psychosomatische Fysiotherapie bij Fysiotherapiepraktijk Hofspoor.

Neem contact op via 030-6342807 voor meer informatie over psychosomatische fysiotherapie 

Neem contact met ons op